Klima uređaji

Klima uređaji

Prodaja i montaža klima uređaja

Posjedujemo ovlaštenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode klasa : UP/I 351-02/12-12/108, ubroj: 517-06-1-2-1-12-2 za montažu,provjeru rada, održavanje te servis rashladnih i klimatizacijskih uređaja i opreme.

Prvi zakon termodinamike govori da se spontani prijenos topline uvijek odvija iz toplijeg u hladniji dio nekog sustava. To je tzv. načelo disipacije energije. Temperatura i tlak su mjere energetskog sadržaja fizičkog sustava - što je veća temperatura ili tlak, viši je i energetski sadržaj sustava.

Zato je hlađenje prostora (klimatizacija ) aktivan proces koji nužno troši dodatnu energiju kako bi iz hladnijeg prostora (prostora koji se klimatizira ) odveo toplinsku energiju u topliji prostor (okolinu ).

Radi se zapravo, samo naoko, o procesu koji djeluje protivno spomenutom zakonu i to zahvaljujući toplinskoj izolaciji koja postoji između klimatiziranog prostora i okoline.

Ukupna energetska bilanca procesa je takva da je toplinski sadržaj sustava značajno veći nakon rashlađivanja nego prije njega, no željeni se učinak postiže izraženom toplinskom neravnotežom između vanjskog i unutarnjeg prostora.

Možemo razlikovati tri osnovne izvedbe klimatizacijskih sustava:

-Split sistemi - u kojima se stlačivanje plina i izmjena topline s okolinom obavljaju vanjskoj jedinici ugrađenoj izvan prostorije, a ekspanzija ukapljenog plina i hlađenje zraka u prostoriji obavljaju u unutarnjoj jedinici, ugrađenoj u prostoriji koja se hladi.

-Sistemi za indirektno hlađenje - u kojima se rashladnim ( kompresorskim ) uređajem hladi voda koja cirkulira u zatvorenom sustavu cijevi i služi kao prijenosnik topline do unutarnjih jedinica koje hlade zrak u prostorijama.

-Sustavi u kojima se zrak cijevima odvodi iz prostorije do rashladnih uređaja koji je postavljen izvana, te se ohlađen ventilacijskim cijevima dovodi nazad u prostoriju.

Naša tvrtka izvodi sve vrste klimatizacijskih sustava, te ugrađuje uređaje poznatih proizvođaća kao što su Vaillant , Toshiba , Samsung , LG i mnogi drugi.

Povezane usluge

Ispitivanje puknuća cijevi

Ispitivanje puknuća cijevi

Hitne intervencije

Hitne intervencije 0-24 sata

Snimanje termalnom kamerom

Snimanje termalnom kamerom

Mjerenje tlakova

Mjerenje tlakova