Adaptacije kupaonica

Adaptacije kupaonica

Kompletne adaptacije kupaonica

Kroz višegodišnje iskustvo uočili smo potrebu za mnogim manjim građevinskim radovima. Jedan od njih svakako je i djelomična ili kompletna adaptacija kupaonice ili toaletnog prostora.

Bez obzira da li se radi o izmjeni dotrajalih cijevi vodovoda ili kanalizacije, izmjeni sanitarije ili pločica ili kompletnom preuređenju pa i mogućoj pregradnji, najvažniji dio tog posla je pažljivo planiranje. Iznenadit će Vas koliko se toga moze učiniti, promjeniti i smjestiti u određen prostor uz pomoć stručne osobe i pažljivu izvedbu.

Čest i uobičajen strah naručioca je kako cijena tako i rok izvedbe. Naše cijene, iako to mozda zvući kao fraza, mogu se komparirati sa drugim cijenama, samo u odnosu na kvalitetu izvedbe. Drugim riječima cijene su nam vrlo umjerene obzirom da garantiramo kvalitetno obavljen posao i realan rok.

Tako npr. manju kupaonicu u kompletnoj adaptaciji izvodimo za 6-7 dana. Saslušavši Vaše želje sugerirat ćemo i mjesta kupovine (po želji) a izvršiti i nabavu potrebnog materijala. Moguće je naručiti i tlocrtni ili aksonometrijski prikaz Vaše nove kupaonice. I na kraju kupaonica je mjesto koji prije svega treba biti opremljeno praktično, jednostavno za čistiti, a uz sve to biti estetski privlačno.

To su svakako veliki i nezahvalni zahvati koji za sobom povlače mnoge druge građevinske radove pa im je potrebno pristupati iznimno pažljivo i s dobro razrađenim planom. Uvijek je preporučljivo da se izvedu kompletno ( kad je "rusvaj" nek je barem samo jednom) jer parcijalne izvedbe, dugoročno sagledano, traju duže, nanose više štete i svakako su skuplje!!! To su radovi koji zalaze najdublje u "dušu" prostora pa su samim time i prilika za cjelokupne izmjene, obnovu i osvježenje.

Bolno je za "novčanik" ali uz pažljivo planiranje i kreditne mogućnosti, koje se danas pružaju za nabavku materijala, oslobađaju takvih i sličnih briga za vrlo dugi period. Instalacije, bila da se radi o vodovodnim, plinskim elektroinstalacijama ili instalacijama grijanja, baza su našeg poslovanja iz koje smo, slijedom logične potrebe, kasnije razvili i druge djelatnosti. Takve zahvate nitko od naručioca ne voli, i što je najgore, ne veseli im se, kao što se veseli vidljivoj adaptaciji bilo kojeg djela stana ili kuće, ali duboko vjerujem da su svi svjesni važnosti tih i takvih zahvata. Upravo s tog aspekta smatramo da možemo ponuditi izuzetno dobru opciju; do detalja stručno i pedanto izveden posao od početka do finalizacije. Malo je danas tvrtki, na ovim našim područjima, koje su spremne samostalno i u okvirima svog tvrtke izvoditi takve radove i za njih u cijelosti snositi odgovornost. Stoga, ne oklijevajte, upitajte nas bar za savjet!

Ukoliko vam ne nedostaje mašte i volje od svoje najintimnije prostorije možete učiniti malo čudo i pokazati koliko ste zapravo kreativni. Boje i uzorci koje ste se oduvijek bojali iskušati u nekoj drugoj prostoriji mogu zablistati u svojem punom sjaju upravo u kupaonici, kao i materijali koji bi inače zahtjevali prevelik budžet u nekoj većoj prostoriji ovdje će se uklopiti upravo zbog toga što je prostor najmanji. Nužni elementi svake kupaonice su dakako umivaonik, nužnik (školjka), kada i/ili tuš kabina. Sve ostalo je poput ukrasa na torti, a zapravo je ukras taj koji čini tortu tortom.

Slijedeća stvar jest nužnik ili školjka! Izbor na tržištu je gotovo jednako velik kao i za kade ili umivaonike i sve je na vama da nađete vlastiti stil. Postoje čak i toliko sofisticirane školjke da možete ispirač kontrolirati daljinskim upravljačem, a ima i modela s već ugrađenim bideom kako bi uštedjeli na dragocjenom prostoru. Školjke i ispirači mogu se naći u raznim stilovima i bojama, dizajnerski izrađenim modelima i svakako razmislite kako će se uklopiti s vašom vizijom gotove kupaonice.

Prilikom preuređenja znatan iznos novca možete uštedjeti ukoliko isplanirate model s već postojećim instalacijama, dovod i odvod vode, struja i sl.. Ukoliko se zakvačite na neku odličnu kadu koja je ujedno i povoljna kupnja razmislite da li ćete prije morati srušiti koji zid da je možete uklopiti. Koliko god se činilo banalno ali i ovakve stvari će vam u grubo odrediti budući izgled ili bolje rečeno možda nećete imati drugog izbora nego kupiti nešto što vam dimenzijama odgovara pa tek kasnije razmišljati o dekoru.

Postoji mnogo stilova i materijala kad govorimo o umivaonicima. Tko kaže da je umivaonik uvijek standardna bijela porculanska posuda? Postoje opcije poput stakla, mramora, granita, inoxa te raznih umjetnih i otpornih materijala idelnih za takvu namjenu. Vaš budžet će odrediti koju vrstu umivaonika te materijala od kojega je izrađen ćete odabrati. Ormarići služe ne samo da bi se svojim dizajnom uklopili u prostor već i da služe svrsi, a to je prije svega da kvalitetno zaprimaju predmete poput ručnika, toaletnog pribora ili donjeg rublja.

Prednost svakako dajemo elementima koji su izrađeni po mjeri. Bogat izbor materijala za njihovu izradu na tržištu omogućit će vam i eksperimentiranje do te mjere da će te se osjećati kao da imate neki dizajnerski uradak. Naravno o tome ovisi koliko ste maštoviti i sposobni staviti na papir ono što želite. Dosta ljudi odustane od samogradnje u trenutku kad treba izraditi plan za krojenje pojedinih elemenata ali nedajte se, sve s može kad se hoće. Podovi se izrađuju postavljanjem keramičkih pločica, mramora, granita ili terra cotte, a ukoliko se postavlja podno grijanje treba uložiti malo više truda te angažirati pravog majstora za tu radnju.

Povezane usluge

Najmodernija tehnologija otkrivanja puknuća cijevi

Najmodernija tehnologija otkrivanja puknuća cijevi

Ispitivanje puknuća cijevi

Ispitivanje puknuća cijevi

Optimiranje sustava

Optimiranje sustava

Istraživanje gubitaka vode

Istraživanje gubitaka vode